Taidetekstiili

Yksityiskohta teoksesta ”Mooseshine” 2018

Taidetekstiilin valmistaminen alkaa siitä, että asiakas kertoo minkälaisen teoksen hän haluaisi. Seuraavaksi teen tarjouksen teoksen valmistamisesta. Hintaan vaikuttavat mm. käytettävien materiaalien määrä, materiaalien ominaisuudet ja lopullisen teoksen koko. Keskustelemme sähköpostitse tai kasvotusten teoksesta ja teen luonnoksia, jotta asiakas voi ”nähdä” lopputuloksen ja tarvittaessa voin ottaa kuvia teoksen loppusijoituspaikasta ja sijoittaa luonnokset kuviin siten, että ne ovat oikeasti nähtävissä lopullisessa koossaan.

Teen ensin erilaisia materiaalikokeiluja ja näytän asiakkaalle prototyyppejä hänen niin halutessaan. Koska teokset ovat uniikkeja taideteoksia käytän niissä taiteellista vapautta ja lopputulos on aina sellainen, jonka olen itse luonut, vaikka asiakas saakin halutessaan vaikuttaa hyvin pitkältikin lopputulokseen.