Julkaistu Jätä kommentti

Käsityöläisestä jälleenmyyjäksi

Pieni yritykseni on taistellut eloonjäämisen kanssa alusta saakka. Vaikka ihmiset kannustavat valmistamaan itse tehtyjä tuotteita myyntiin ja pitävät tuotteistani, ei se riitä yrityksen pyörittämiseen. Myynnin pitäisi moninkertaistua, jotta sillä tulisi toimeen. Niinpä olen päättänyt muuttaa hieman toimintatapaani ja ryhtyä myös jälleenmyyjäksi.

Ihastuin Ecokodin tuotteisiin ensisilmäyksellä! Ekologisuus, ympäristöystävällisyys ja kotimaisuus ovat arvoja, jotka ovat minullekin tärkeitä. Uskon, että ne ovat tärkeitä myös useimmille asiakkailleni ja tulevat yhä tärkeämmäksi, kun maailman menoa seuraa.

Haluan verkkokauppaani mukaan muitakin samat arvot omaavia yrityksiä, joten jos sinulla on tuotteita, joiden uskoisit sopivan kauppaani, ota rohkeasti yhteyttä! Sähköpostiosoitteeni on designpasain@gmail.com

Valitettavasti kaikkia tuotteita ei vielä saa (ainakaan järkevään hintaan) kotimaassa valmistettuina eikä ainakaan kotimaisista materiaaleista, joten joudun ottamaan valikoimaan myös joitakin ulkomaisia tuotteita. Tällaisia ovat esimerkiksi t-paidat, joita olen painanut paljon. Selvitän kuitenkin myös näistä ne parhaat mahdolliset vaihtoehdot. Luomupuuvillasta valmistettuja ja erilaisin sertifikaatein varustettuja paitoja on tulossa kauppaani pian. Näihin saa luonnollisesti valita printtejä omasta tuotannostani tai tilata paitoja omilla printeillä varustettuna. Voin teettää alihankintana myös digipainettuja, monivärisiä painokuvia.

Mutta tästä lisää myöhemmin!

Julkaistu Jätä kommentti

Verkkokaupan avaus

Vihdoinkin! Ja onhan tätä jo pitkään mietitty, mutta nyt vasta sain aikaiseksi. Niinhän se yleensä menee…

Luonteelleni on ominaista, että suunnittelen, suunnittelen ja suunnittelen sekä vielä kerran mietin, ennekuin alan tekemään. Mutta sitten itse tekovaihe onkin melko nopeasti tehty. Aloitin verkkokaupan suunnittelun oikeastaan jo pari vuotta sitten, mutta erilaisia esteitä tuli eteen ja lopulta onnistuin toteuttamaan kauppani vasta nyt. Toisaalta hyvä näin, koska nyt olen vasta kunnolla päässyt suunnittelemaan omaa mallistoani ja miettimään millaisia tuotteita haluan asiakkailleni tarjota.

Tällähetkellä maailmalla (ja meilläkin) jyllää korona -virus. Se on pistänyt osaltaan miettimään monia asioita, myös tätä yrittämistä. Moni yritys on sen ansiosta jo joutunut konkurssiin ja monia vielä tulee joutumaan. Onko ihan hullua perustaa verkkokauppa juuri nyt?

Omalla kohdallani mietin tietenkin enemmän läheisiäni ja heidän selviytymistään, jos se iskee kunnolla meillekin. Yrittäminen ja raha-asiat eivät tunnu kovin merkityksellisiltä jos läheiset sairastuvat…

Elämme erikoisia aikoja.

Silti, elämän on jatkuttava. Perustin kaupan ja saa nähdä mitä tästä seuraa. Toivottavasti tulevaisuus on kuitenkin valoisa ja ehkä tämän pandemian seurauksena ihmiset huomaavat ainakin sen, että tehtaiden sulkeuduttua on helpompi hengittää puhtaampaa ilmaa.

Julkaistu Jätä kommentti

Uusi kuvia verkkokauppaan

Teetin paikallisella valokuvaamolla Jenora Designilla https://jenoradesign.com/ paljon uusia valokuvia verkkokauppaani ja tuntuu kuin olisin samalla saanut aivan uusia tuotteita valikoimaani! Niin upeita kuvia Jenni otti 🙂

Tässä on kuvista vain muutama herkkupala. Loput löytyvät verkkokaupasta.

Julkaistu Jätä kommentti

Vuoden 2020 markkinoista…

Vallitsevan poikkeustilanteen vuoksi kaikki kevään 2020 myyntitapahtumat on peruttu. Seuraavaksi osallistun kuitenkin netissä järjestettäviin Popaali -käsityömessuihin. Tapahtuma järjestetään Facebookissa 24.-26.4. Messuille pääset asiakkaaksi liittymällä ryhmään osoitteessa: https://www.facebook.com/groups/POPAALI/

Lievestuoreella olisi tarkoitus järjestää touko -kesäkuun vaihteessa pienimuotoiset paikallisten käsityöläisten ja lähituottajien markkinat omassa toimipisteessäni (Liepeentie 11) jos poikkeustila on siihen mennessä purettu.

Sitä seuraavat markkinat, joihin osallistun, ovatkin sitten Säynätsalossa 12.6.

Julkaistu Jätä kommentti

Kässämessut netissä

Tänään on ensimmäistä kertaa maailman historiassa viralliset käsityömessut, jotka pidetään netin välityksellä. Myös Design Pasain on mukana (tietenkin) ja vähän jännittää miten tässä käy… Kestääkö yhteydet ja huomaanko kaikkia kommentteja, joihin minun pitäisi reagoida? No, eka kerta tämä on kaikille muillekin ja ainakin jää paljon mietittävää, mitä voisimme tehdä toisin seuraavalla kerralla.

Mielenkiintoista! Toivottavasti ihmisiä eksyy myös minun “osastolleni” ja toivon löytäväni myös itse uusia tuttavuuksia näiltä messuilta.

Hyviä messuja kaikille!

Julkaistu

Uusi mallisto on tulossa.

Olen suunnittelemassa kokonaan uutta mallistoa, jossa ei ole käytetty juuri lainkaan neitseellistä puuvillaa. Puuvillan ympäristövaikutuksista on paljon tutkimuksia ja sen kasvatus kuluttaa mm. vettä aivan liian paljon. Aion ottaa malliston materiaaleihin hampun, pellavan, ramin ja nahkapaperin. Kaikkien näiden valmistaminen on ympäristölle paljon ystävällisempää kuin puuvillan. Lisäksi tulen käyttämään paljon kierrätyskankaita.

Hamppu on yksi maailman vanhimmista viljelykasveista. Hamppukankaan tekeminen vie huomattavasti vähemmän vettä kuin puuvillan. Hamppukuitu on hyvin kestävää ja se eristää lämpöä ja kosteutta paremmin kuin puuvilla. Se on myös pehmeämpää kuin puuvilla. Kuituhamppulla, josta kangas valmistetaan, ei ole päihdyttävää vaikutusta.

Rami on kiinanruohosta valmistettua kangasta. Kiinanruoho on nokkoskasveihin kuuluva ruoho ja siitä valmistettu kangas on hyvin kestävää. Sitä onkin käytetty paljon erilaisissa köysissä ja hihnoissa.

Pellavasta saa kestävää ja kiiltävää kangasta. Pellava on hyvin imukykyistä, joten se soveltuu hyvin erilaisiin pyyheliinoihin, mutta sitä käytetään paljon myös sisustustekstiileissä ja vaatteissa. Sillä on myös antibakteerinen ominaisuus, mistä syystä siitä valmistetaan mm. paljon sairaalatekstiilejä.

Nahkapaperi eli snap pap eli vegaaninen nahka on valmistettu selluloosasta (60 %) ja lateksista (40 %) eli luonnonkumista. Se muistuttaa ulkonäöltään kartonkia, mutta kastelun ja rypistämisen jälkeen se näyttää nahalta. Nahkapaperi kestää 40 asteen konepesun, sitä voi silittää kahdella pisteellä ja sitä voi ommella kuten nahkaa. Sitä on hyvin hankalaa repiä, mutta helppoa leikata. Siitä valmistetaan paljon laukkuja ja reppuja sekä erilaisia säilyttimiä.

Kierrätysmateriaaleina käytän teollisesti valmistettuja kierrätyskankaita, joiden joukossa on myös puuvillaa. Tällaisia kankaita voi tilata metritavarana, joten niistä on helppoa kaavoittaa erilaisia tuotteita. Käytän myös kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista löytyviä kestäviä materiaaleja, kuten farkkua. Farkkukangas on hyvin kestävää ja sen värjäyksessä käytetty sininen indigo on saanut kulua auringonvalon ja hankauksen ansiosta kauniiksi kuvioiksi. Farkuissa on käytetty myös paljon erilaisia metalliosia, joista saa kauniita yksityiskohtia uusiin tuotteisiin.

Teen tuotteita, joissa on yhdisteltynä eri materiaaleja. Pyrin käyttämään materiaaleja niin, että niiden parhaimmat ominaisuudet tulevat esiin. Silloin tuotteista tulee hyvin pitkäikäisiä ja käytännöllisiä. Pyrin löytämään myös metalliosia, kuten vetoketjuja ja hakoja, käytettynä kierrätyskeskuksista, jolloin ne ovat jo osoittaneet kestävyytensä edellisessä käyttötarkoituksessaan.

Malliston luomisprosessi tulee olemaan pitkä ja käyttökokemuksia tarvitaan, joten ota yhteyttä jos haluat prototyyppejä kokeiluun! Aion tehdä mallistosta mahdollisimman käytännöllisen ja kuitenkin tyylikkään sekä omaan persoonalliseen tyyliini hieman mustalla huumorilla maustetun.

Jää seuraamaan mitä tästä seuraakaan!

Julkaistu

Taidetekstiili

Yksityiskohta teoksesta “Mooseshine” 2018

Taidetekstiilin valmistaminen alkaa siitä, että asiakas kertoo minkälaisen teoksen hän haluaisi. Seuraavaksi teen tarjouksen teoksen valmistamisesta. Hintaan vaikuttavat mm. käytettävien materiaalien määrä, materiaalien ominaisuudet ja lopullisen teoksen koko. Keskustelemme sähköpostitse tai kasvotusten teoksesta ja teen luonnoksia, jotta asiakas voi “nähdä” lopputuloksen ja tarvittaessa voin ottaa kuvia teoksen loppusijoituspaikasta ja sijoittaa luonnokset kuviin siten, että ne ovat oikeasti nähtävissä lopullisessa koossaan.

Teen ensin erilaisia materiaalikokeiluja ja näytän asiakkaalle prototyyppejä hänen niin halutessaan. Koska teokset ovat uniikkeja taideteoksia käytän niissä taiteellista vapautta ja lopputulos on aina sellainen, jonka olen itse luonut, vaikka asiakas saakin halutessaan vaikuttaa hyvin pitkältikin lopputulokseen.

Julkaistu Jätä kommentti

Myyntitapahtumat

Myyntikoju John Smith -festivaaleilla Laukaassa, kesällä 2018

Olen kiertänyt erilaisia myyntitapahtumia Keski-Suomen alueella. Näitä ovat olleet mm. Wemmi-markkinat sekä keväällä että syksyllä ja Joulumarkkinat Jyväskylän Paviljongissa. Joulunalusaikana olen ollut myymässä myös Toivolan Wanhalla pihalla ja kesäisin Lievestuoreen pienemmissä tapahtumissa kuten kevät- ja syystorilla. Lievestuoreen moottoriradalla järjestetään Tractor Pulling -kisat vuosittain, joissa olen ollut myös myymässä tuotteitani kuten myös WRC:n viimeisellä pätkällä Ruuhimäessä järjestetyssä Laukaa Areena -tapahtumassa.

Pystytin kesällä 2018 myyntikojuni myös Laukaan Peurungassa järjestettäville John Smith -rock festivaaleille. Siellä tunsin löytäneeni hyvin kohderyhmääni kuuluvia asiakkaita.

Ehkä ilmestyn kojuineni jonnekin, missä sinä liikut ensi kesänä!

Tulevia myyntitapahtumia 2019

  • Sadonkorjuujuhla Niemelän Ratsutilalla 21.-22.9.2019
  • Valon kaupunki Kankaalla 26.-28.9.2019